marți, 5 februarie 2013

Tabuuri alimentare....

"Putem rade de tabuurile altora insa nu putem concepe ca cineva sa ne conteste dreptul de a avea propriile tabuuri" 

                                                                                                                                      Gilbert Shaim

Exista doua mari categorii de tabuuri alimentare, cele de natura religios–culturala si cele bazate pe contraindicatii medicale in cazul prezentei unor afectiuni a caror evolutie este influentata in mod vadit de alimentatie. Marile tabuuri religioase sunt legate de matrici cultural specifice care afirma impurificarea si/sau excomunicarea celui care nu respecta regulile incrustate cu dalta sacrilegiului in forul constiintelor religioase. 
Pe de alta parte, aspectele privitoare la beneficiile medicale ale tabuurilor justificate terapeutic sunt tot atat de vaste precum simptomele afectiunilor abordate. De exemplu, gastrita hiperacida si ulcerul gastric impun evitarea alimentelor acide, prajelilor, grasimilor si zaharurilor concentrate, in schimb starile de oboseala pot fi eficient combatute prin consumul de cafea, cacao, ciocolata si limonada in cantitati moderate. 
Formula optima fiecaruia nu poate fi gasita decat printr-un indelungat proces de incercare a diferitelor elemente benefice in cazul specific celui interesat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu