joi, 7 noiembrie 2013

Cutite cu lama din ceramica - Beneficii. Mod de utilizare


Din ce in ce mai des se vorbeste despre faptul ca ceramica este un material preferat de persoanele ce gatesc deoarece pastreaza aroma alimentelor iar mancarea nu isi pierde vitaminele si mineralele necesare organismului.
Plecand de la aceasta premisa, am descoperit ca si in cazul utilizarii cutitelor cu lama ceramica, beneficiul pe care il prezinta acestea asupra sanatatii este unul important. Trebuie insa sa stim sa le folosim si sa le ingrijim deoarece toate articolele din ceramica necesita o mai mare atentie.
In primul rand trebuie sa folosim aceste cutite cu lama din ceramica doar la taierea fructelor, legumelor si a carnii fara os, a pestelui si a painii.Suprafata de taiere este si ea importanta, tocatorul trebuie sa fie din plastic sau lemn, nicidecum o suprafata din ceramica. 


Pentru a pastra mai mult timp cutitele, ar trebui sa nu facem urmatoarele:
   - Lovirea de surafete dure;
   - Introducerea cutitului in flacara;
   - Scrijelirea de suprafete dure;
   - Zdrobirea usturoiului sau a altor articole cu partea laterala a lamei;

Pastrarea cutitelor:
Se pastreaza intr-un suport pentru cutite, teaca pentru a reduce uzura taisului

Spălarea manuală protejează produsul de acțiunea dură a substanțelor chimice folosite în mașina de spălat vase si prelungeste durata de utilizare a cutitelor.
 http://www.peterhof.ro/index.php/component/content/article/14-sample-data-articles/454-ph-22321

Ca si concluzii, este bine sa aveti in bucatarie si cutite cu lama din ceramica deoarece: 
Lama ceramica este anti-aderenta si are o duritate apropiata de a diamantului.
Mancarea nu va mai avea niciodata gust metalic.
Este rezistenta la acizii, sarurile, sucurile si uleiurile din alimente, nu rugineste, nu corodeaza si nu isi modifica forma.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu