Clasificarea pastelor se poate face dupa lungime, forma, culoare, dupa modul de productie, dupa tipul de faina, etc.
Exista 310 forme de paste si aproximativ 1300 de nume de paste.
Italienii cunosc deosebiriile intre ele, insa noi avem contact doar cu cateva dintre ele cum ar fi: spagetti, penne, cannelloni, farfalle, fettuccine, tortellini.
Cele mai utilizate paste italiene sunt "spaghetti". Ca si traducere din italiana, ele reprezinta mici sfori. O emblemă a bucătăriei italienești, spaghetele se servesc cu sos de tomate condimentat (în special cu oregano și busuioc), ulei de măsline, carne sau legume.
Penne-aceste paste si-au primit aceasta denumire deoarece seamana cu penitele stilourilor.
În Italia, pennele sunt produse in doua variante principale: " Penne lisce" si "Penne rigate". Există, de asemenea “pennoni”, o versiune mai mare de penne.
Cannelloni-datorita faptului ca au forma unor tuburi, aceste paste pot fi umplute cu diferite amestecuri si gatite la cuptor.
Farfalle-asemanarea lor cu fluturii a facut ca aceste paste sa poarte denumirea de "farfalle"
Fettuccine-s-ar traduce "panglici mici". Acestea sunt populare în bucătăria romană.
Tortellini - au forma unor traistute,ce pot fi umplute la mijloc cu carne, branza sau prosciutto.
Varietatea tipurilor de paste italiene nu se opreste doar la cele enumerate mai sus, iar pentru pastele facute in casa exista posibilitati multiple de a adapta si inventa retete noi.
Puteti incerca aparatul de facut paste-Peterhof, pentru a realiza exact pastele la care le visati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu