luni, 14 ianuarie 2013

Piece of cake

Ziua de azi o dedicam prajiturilor facute in casa. Plecand de la briose, tarte, torturi, placinte, pandispanuri, fursecuri sau alte prajituri care se coc in cuptor.
Stim cu totii ca prajiturile pe care le facem acasa sunt sanatoase si foarte gustoase. Dar ceea ce este important este faptul ca putem sa le facem exact cum dorim in functie de preferinte sau de ingredientele de care dispunem. 
Pentru a realiza aceste minunatii va recomandam tavile si formele pentru cuptor de la Peterhof. Tavile au diferite dimensiuni si forme pentru a realiza prajiturile mult visate. Au design ergonomic, sunt realizate din teflon si se pot curata foarte usor, chiar si in masina de spalat vase. Asa ca nu mai stati pe ganduri, prajituriti!
Puteti incerca o reteta foarte simpla de tarta cu mure, mai jos aveti ingredientele si modul de realizare:

   Ingrediente: 
   lapte - 500 ml;
   faina - 2 cani;
   unt - 100 gr;
   oua - 1 buc;
   zahar - 6 linguri; 
   praf copt - 1 lingurita;
   budinca - 2 plicuri;
   smantana - 3 linguri;
   mure - 1 farfurie;
   gelatina;





Framantam aluatul folosind 1 ou, 3 linguri zahar, 3 linguri smantana, 100 gr unt, praf copt si adaugam faina cat cuprinde. Il lasam sa se odihneasca 30 minute la frigider apoi il intindem in forma de tort dupa ce in prealabil am uns-o cu putin unt. Intepam aluatul cu furculita pentru a-l ajuta sa se coaca fara sa se umfle. Aluatul pus in forma il punem la rece 15 minute apoi il coacem la foc portivit 25 minute. 
   Crema: o farfurie de mure, 1 budinca de vanilie, 500 ml lapte, 3 linguri de zahar, 1 plic de gelatina.
Preparam budinca de vanilie si o intindem cand se raceste peste tarta apoi asezam murele si deasupra gelatina.

Un comentariu: